Rum för berättande

En interaktiv berättarföreställning

Det muntliga berättandet skapar förståelsen för andra människor och deras livsvillkor. Att lyssna och berätta öppnar dörrarna till vårt eget inre skapande. Alla kan berätta, bara någon lyssnar! Vi lägger fokus på det aktiva lyssnandet. Tillsammans skapar vi en förtätad stämning där berättelser och fantasi får fritt spelrum.

Med övningar i koncentration och lyssnande får eleverna en känsla för det muntliga berättandet. De får lyssna på en längre berättelse, fylld av mystiska händelser, mänskliga öden och ett deckarfall som behöver lösas. Eleverna bildar detektivbyråer som får söka lösningar och ledtrådar. Det gäller att minnas detaljer och tänka kreativt. Är vi den misstänkte på spåret? Berättelsen går vidare! Vi följer de misstänkta karaktärerna och stannar vid moraliska dilemman som tål att diskuteras. Detektivbyråerna får presentera sina svar och argumentera för sin sak. Med allas hjälp når vi en upplösning och ett slut.

Hon trollband oss personal med sitt medryckande sätt att berätta, faktiskt på ett vis som jag aldrig tidigare upplevt vid andra föreställningar… Eleverna tyckte att berättarworkshopen var något utöver det vanliga, och alla, även de barn med särskilda behov rycktes med och fångades in av Annelies fantastiska berättarförmåga.

Linda, lärare Viby friskola

Målgrupp: åk 1-4
Längd: 60 minuter
Antal: max en klass per föreställning.
Lokal: större klassrum eller samlingssal med en dörr som går att stänga. Fri golvyta där en klass får plats att sitta i en ring.
Kostnad: 4000 kr första föreställning, 3000 kr andra föreställning samma dag. Mängdrabatt vid större bokningar.
Medverkande och kontakt: Annelie Arffman, tel: 070 716 84 38 e-post: arffmandrama@gmail.com

Foto: Anna-Karin Kiltorp